Iniţiative educative

“Prim ajutor în şcoală”

În data de 5 iulie 2012, la sediul SAMR Baia Mare a avut loc un nou curs de prim ajutor dedicat elevilor din Baia Mare implicaţi în proiectul “Prim ajutor în şcoală”. În cadrul lecţiei, aproximativ 20 de şcolari au avut parte de cursuri teoretice şi practice în domeniul acordării primului ajutor medical, scopul acestui curs fiind de a-i ajuta pe micii “medici” să nu uite meseria.

Curs de prim ajutor pentru membri Autism Baia Mare

La fel cum face pentru propriii membri, SAMR Baia Mare organizează anual cursuri de prim ajutor şi pentru cei din afara organizaţiei, la cerere. De aceasta dată, de informaţiile preţioase şi de cursurile practice oferite de voluntarii maltezi au beneficiat reprezentanţi ai Asociaţiei Autism Baia Mare, care au învăţat despre metodele de intervenţie medicală în caz de sufocare, fracturare a membrelor sau de accident rutier (4 februarie 2012).

Curs de prim ajutor pentru membri maltezi

În data de 25 noiembrie 2012 a avut loc un curs de prim ajutor pentru avansaţi, la care au participat membri SAMR Baia Mare care s-au evidenţiat până acum la activităţile unde au fost necesare echipe de prim ajutor.

“Cu viaţa mea apăr viaţa”

După mai multe etape, sâmbătă, 22 aprilie 2012, la Liceul de Artă din Baia Mare, s-a desfăşurat finala pe judeţ a concursului pe teme de protecţie civilă “Cu viaţa mea apăr viaţa”. La competiţie au participat 25 de echipaje de la şcolile generale şi 11 de la liceele din judeţ, formate din 4 elevi şi un profesor coordonator. Concursul a fost organizat cu ocazia Zilei Protecţiei Civile (28 februarie), de către ISU Maramureş, iar SAMR BM a participat cu o echipa de 4 liceeni. La faza locală a probei teoretice, SAMR Baia Mare a luat locul 5 (în 21.02.2012), iar la faza judeţeană, SAMR BM a luat locul 2. Echipajele clasate pe primele trei locuri au fost recompensate de către ISU Maramureş cu diplome şi cupe, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean au premiat echipajele de pe podium cu premii în bani. De asemenea, toţi participanţii au primit dulciuri, mingi şi bunuri din partea Serviciului de Ajutor Maltez în Romania, sucursala Baia Mare.