Păstrarea credinţei …

În fiecare ulti­mă duminică a lunii, Tineretul Maltez din Baia Mare este prezent la slujba pentru ti­ne­ret, oficiată de părintele Ştefan Lăcătuşu, îndrumătorul spiritual al SAMR Baia Mare, la Bi­se­ri­ca Romano-Catolică „Sfântul Antondin Baia Mare.

În martie a avut loc o întâlnire de suflet pentru toţi condu­că­to­rii maltezi din România, care s-au reunit la Cen­trul Manresa din Cluj, pentru e­xer­ciţii spi­ri­tuale, menite a ne face mai buni şi mai conştienţi de menirea noastră ca vo­luntari.

În luna mai, maltezii băimăreni au participat la evenimentul denumit Ca­lea Crucii şi care a însemnat un pelerinaj până la Mănăstirea Sfânta Maria din Baia Ma­­re, unde s-au rugat pentru cei sărmani şi au primit îndrumare spirituală de la mai mul­­te feţe bisericeşti.

Un alt eveniment frumos la care maltezii din aripa tânără a SAMR au participat cu drag a fost „Ziua Bolnavului”. Cu această ocazie, voluntarii maltezi, alături de E­pis­co­pi­a Greco-Catolică de Maramureş, au făcut o vizită bolnavilor internaţi la spitalele din Ba­ia Mare şi din Baia Sprie, pentru a le oferi pachete cu alimente şi o vorbă de în­cu­ra­ja­re.