Oameni de suflet ai maltezilor

Luna aprilie 2014 a însemnat pentru voluntarii maltezi un efort de transportare a mai multor colete cu obiecte de mobilier şi articole sanitare sau alimentare către diverse instituţii publice din judeţul Maramureş, dar şi din ţară. Iată câteva dintre cele mai importante astfel de donaţii realizate de SAMR Baia Mare, în 2014, cu sprijinul partenerilor maltezi din Germania:

Institutul Oncologic “Dr. Ioan Chiricuţă”
(Cluj Napoca, Aprilie 2014)

SAMR Baia Mare a făcut o donaţie către Institutul Oncologic „Dr. Ioan Chiricuţă” din Cluj-Napoca, secţia Chirurgie II, constând în paturi de spital hidraulice, noptiere, saltele, lenjerie de pat şi materiale medicale diverse. Acest demers se înscrie în şirul lung de donaţii făcute instituţiilor publice din Maramureş şi din ţară, cu sprijinul partenerilor maltezi din Germania, care an de an, în preajma Sărbătorilor Pascale, vin la bordul unor tiruri pline cu astfel de donaţii utile nouă.

Colegiul Tehnic de Transporturi Auto
(Baia Sprie, Aprilie 2014)

Colegiul Tehnic de Transporturi Auto din Baia Sprie este beneficiarul unei donaţii din partea SAMR Baia Mare, constând în mese şi scaune şcolare, mobilier de birou şi diverse materiale didactice folosite la clasele 0–IV. 

Centrul pentru persoane vârstnice
(Baia Sprie, Aprilie 2014)

În postul Paştelui, vârstnicii rezidenţi în cadrul Centrului pentru persoane vârstnice din Baia Sprie au primit, din nou, vizita voluntarilor SAMR Baia Mare, care au fost însoţiţi şi sprijiniţi în această acţiune de prietenii din Germania. Vizita maltezilor în pragul sfintei sărbători a Paştelui a fost motiv de bucurie pentru vârstnicii de aici, aceştia primind în dar pachete cu alimente şi materiale de igienă personală, dar şi multă caldură sufletească şi vorbe de încurajare.

Ajutorarea persoanelor nevoiaşe

În fiecare an de la înfiinţarea SAMR Baia Mare, familiile care intră în evidenţa noastră, în urma unor riguroase anchete sociale, beneficiază de pachete cu ajutoare sub diverse forme, cu ocazia celor mai importante evenimente sociale sau religioase de peste an, dar şi la cerere. Merită amintit aici faptul că toţi beneficiarii noştri primesc, de sărbători, pachete ce conţin alimente, materiale de igienă şi curăţenie, articole de îmbrăcăminte ţi încălţăminte, iar elevii proveniţi din familiile pe care le monitorizăm primesc, la începutul fiecărui an şcolar, ghiozdane şi rechizite şcolare de primă necesitate.

O parte din familiile mai nevoiaşi sunt incluse în programe speciale, care au deja o lungă istorie în sânul SAMR Baia Mare şi care constau, de exemplu, în asigurarea pâinii zilnice pentru membri familiei, a unei mese zilnice pentru şcolari sau în asigurarea transportului la şi de la şcoală. Acest efort se poate materializa graţie sponsorilor, partenerilor şi prietenilor noştri, dar şi prin forţele şi resursele proprii ale SAMR Baia Mare.