Păstrarea credinţei …

Calea Crucii
(Baia Mare, 30 Aprilie 2014)

Este deja o tradiţie participarea voluntarilor maltezi din Baia Mare la Calea Crucii, un eveniment cu o încărcătură spirituală deosebită, care, în 2014, a avut loc în data de 30 aprilie. Pelerinajul organizat de Tineretul maltez băimărean a avut ca punct terminus Mănăstirea „Sfanta Maria” din Baia Mare, unde voluntari şi credincioşi deopotrivă s-au rugat pentru cei sărmani şi unde au primit îndrumare spirituală de la mai multe feţe bisericeşti.

Exerciţii spirituale – Centrul Manresa
(Cluj Napoca, 21-23 martie 2014)

În perioada 21-23 martie 2014, 7 voluntari din cadrul SAMR Baia Mare au participat la Exerciţiile Spirituale organizate la nivel naţional, la Centrul spiritual Manresa din Cluj-Napoca aparţinând Ordinului iezuit. Acest program de suflet, derulat în fiece an, a facilitat, şi de această dată, întâlnirea maltezilor din întreaga ţară: preşedinţi de filiale, conducători de sucursale, conducători diecezani, conducători spirituali ai filialelor/sucursalelor, membri ai Consiliului Director, ai Cercului de conducere al Tineretului Maltez din România, membri ai Ordinului de Malta în România şi membri ai Secretariatul general. Toţi aceştia s-au reunit pentru a-L căuta, a-L întâlni şi a-L asculta pe Dumnezeu şi, totodată, pentru a se ruga împreună. 

Exerciţiile sprirituale au fost conduse, pentru vorbitorii de limbă maghiară, de părintele franciscan Asztrik, preot paroh şi superior al mănăstirii franciscane din Căpleni, iar pentru vorbitorii de limba română, asistenţa spirituală a fost asigurată de părintele Veres Stelian, capelan al Bisericii „Sfântul Mihail” din Cluj-Napoca.

Un merit deosebit l-a avut părintele Kovács Sándor, protopopul romano-catolic din Cluj-Napoca și conducătorul spiritual al Serviciului de Ajutor Maltez în România, care a facilitat organizarea acestor zile.