Păstrarea credinţei …

Anul 2015 a fost unul bogat în activităţi şi evenimente de suflet pentru maltezii maramureşeni. Pentru a avea un start bun şi binecuvântat în acest an, SAMR Baia Mare a organizat în 28 ianuarie sfinţirea sediului nostru, eveniment la care ne-a ajutat părintele János Román, protopop romano-catolic de Maramureş, îndrumătorul spiritual al SAMR Baia Mare.

Un alt eveniment important din punct de vedere spiritual a fost plăcuta vizită pe care ne-a făcut-o preotul Kovács Sándor — îndrumătorul spiritual al maltezilor din România. Sfaturile şi cuvintele lui bune ne-au reamintit de esenţa fiinţei umane şi de darul de a face bine, care este inepuizabil, dacă ştii să te îngrijeşti aşa cum trebuie să propriul suflet.

Calea Crucii
(Baia Mare, 4 aprilie 2015)

Este deja o tradiţie participarea voluntarilor maltezi din Baia Mare la Calea Crucii, un eveniment cu o încărcătură spirituală deosebită, care, în 2015, a avut loc în data de 4 aprilie, sub organizarea Tineretului Maltez din Baia Mare. Rugăciunile maltezilor de toate vârstele s-au făcut auzite, de această dată,în incinta Bisericii Catolice Sfânta Treime din Baia Mare, unde voluntarii noştri s-au rugat pentru cei sărmani şi unde au primit îndrumare spirituală de la János Román, protopop romano-catolic de  Maramureş, îndrumătorul spiritual al SAMR Baia Mare.

Pelerinaj maltez la Şumuleu Ciuc
(Şumuleu Ciuc, 19 - 21 iunie 2015)

În perioada 19-21 iunie anul curent, o echipă numeroasă de voluntari din baia Mare a participat la tradiţionalul pelerinaj de la Şumuleu Ciuc. La evenimentul organizat de Serviciul de Ajutot Maltez în România, maltezii băimăreni s-au încărcat cu energie şi optimism, dar s-au bucurat şi să-şi revadă colegii maltezi din celelalte mari oraşe ale ţării.

Zilele Sfântului Ştefan
(Baia Mare, 16 august 2015)

La mijlocul lui august, maltezii au avut parte de un nou eveniment creştinesc, derulat la Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime din Baia Mare, unde au fost invitaţi numeroşi creştini, dar şi toate organizaţiile de voluntari din municipiu, printre care şi maltezii din cadrul SAMR care la rândul lor au asigurat primul ajutor la eveniment. După ceremonia religioasă dedicată Sfântului Ştefan, s-au rostit rugăciuni, iar cei pregătiţi pentru împărtăşanie au luat sfânta cuminecătură.