Iniţiative educative

Prim ajutor în şcoală

Inițiativă de suflet a SAMR Baia Mare, proiectul „Prim ajutor în școală” continuă și în 2016 la nivelul mai multor școli din Maramureș. Voluntarii maltezi asigură viitorul acestui proiect, prin instruirea continuă a elevilor din școlile partenere, în domeniul acordării primului ajutor de bază, și prin includerea în program a unor noi generații de elevi responsabili pentru binele lor, al colegilor și profesorilor lor.

Şcoala Altfel

Programul școlar „Școala Altfel” din acest an, a fost, un bun prilej pentru maltezii din Baia Mare pentru a împărtăși din cunoștințele lor în domeniul acordării primului ajutor. Astfel, în data de 18 aprilie, sediul SAMR Baia Mare a devenit gazdă pentru elevii clasei a XII-a din cadrul Colegiului Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie, care au dorit să afle tot ce se poate despre resuscitare, pansare și stabilirea semnelor vitale la o persoană care a suferit un accident rutier. Şi pentru ca educaţia să fie completă, elevii au vizitat Serviciul de Ambulanţă Judeţean unde le-a fost prezentată o maşină de ambulanţă de către echipajul de serviciu. Tinerii voluntari maltezi au fost ghizii elevilor în această aventură a salvării de vieți, iar ziua a fost una pe cât de educativă, pe atât de captivantă. Și a fost o lecție învățată și pentru maltezii care au fost puși în rolul de profesori, postură pe care nu au ocazia să o experimenteze prea des!

Implicaţi în educaţia copiiilor cu dizabilităţi

Sufletul de copil emană bucurie, indiferent de condiția fizică a celor mici. Această bucurie iese la suprafață de fiecare dată când voluntarii maltezi se implică în viața copiilor care frecventează cursurile Școlii pentru Copii cu Deficiențe din Baia Mare. Pe tot parcursul anului 2016, maltezii s-au implicat în organizarea și derularea mai multor activități extracuriculare pentru acești micuți, reușind astfel să spargă bariere și să? inspire dragoste și încredere în inimile lor.