SAMR la 25 de ani

Serviciul de Ajutor Maltez în România, la 25 de ani

2016 este unul special pentru maltezii din România, pentru că în acest an am celebrat 25 de ani de la înființarea Serviciului de Ajutor Maltez din România. Tocmai de aceea, pe parcursul întregului an, voluntarii maltezi din țară au organizat diverse acțiuni care să marcheze în plan local, într-un mod festiv acest moment istoric pentru voluntariatul din România.

Maltezii din Baia Mare au celebrat acest moment în 20 mai, printr-un flashmob în Piața Revoluției din Baia Mare. La flashmob au participat zeci de voluntari care, cu ajutorul unor pancarte inscripționate, au rescris cuvântul „MALTEZ” și au dus mesajul unității dincolo de vârstă, etnie sau limbă maternă.

Pe de altă parte, în 22 octombrie, maltezii din Baia Mare s-au reîntâlnit cu colegii din țară la festivitatea omagială desfășurată la Cluj-Napoca. Mesajul pe care l-au ascultat și pe care și l-au asumat maltezii pentru viitor a fost următorul:

„Deseori ni se adresează întrebările: «Ce înseamnă Maltez?», «Ce faceți?», «Cu ce vă ocupați?».

Analizând în profunzime motto-ul după care își ghidează activitatea SAMR— «Păstrarea credinței și ajutorarea celor nevoiași», ne putem da seama cu ușurință că să fii maltez înseamnă să fii în primul rând OM. Ce înseamnă să fii OM? Să ajuți din suflet pe cel de lângă tine, să aduci un zâmbet pe obrazul umplut de lacrimi, să te rogi pentru cei pentru care nimeni nu se mai roagă, să păstrezi vie flacăra credinței. Asta înseamnă să fii OM, asta înseamnă să fii MALTEZ. Acum, la ceas aniversar, când Serviciul de Ajutor Maltez în România aniversează 25 de ani de caritate, 25 de ani de păstrare a credinței, 25 de ani de fapte bune, transmitem tuturor voluntarilor multă sănătate, putere de muncă și să existăm atât timp cât ne vom păstra OMENIA!”