Oameni de suflet ai maltezilor

Nu trece an fără ca beneficiarii monitorizați de SAMR Baia Mare să nu primească daruri. Și în 2017, de Paști și de Crăciun, zeci de familii nevoiașe din Maramureș au primit în dar alimente și produse de igienă personală sau de curățenie. Pachetele au constat în detergenți, cozonaci și diverse pungi cu alimente neperisabile. Pe de altă parte, copiii proveniți din familiile nevoiașe s-au bucurat de daruri dulci și de Sfântul Nicolae. Nimic din aceste atenții nu s-ar fi materializat fără sprijinul partenerilor noștri maltezi din Germania și al maramureșenilor cu suflet mare, cărora le mulțumim și pe această cale.

Pe de altă parte, de Ziua Internațională a Copilului, voluntarii din cadrul organizației de tineret a SAMR Baia Mare au adus daruri și mici momente de bucurie pentru copiii de la Şcoala Gimnazială Specială din Baia Mare. A fost joacă, au fost desene pe asfalt, competiții sportive și multe râsete autentice…

Dincolo de sărbătorile pe care le celebrează toată lumea, maltezii aduc bucurie celor aflați în nevoie sau în suferință, pe parcursul întregului an, oferindu-le acestora materiale sanitare și dispozitive medicale care, altfel, se pot obține cu greu sau prea târziu.

Toate aceste acte de binefacere devin realitate și consistentului ajutor venit din partea partenerilor maltezi din Germania, care vizitează Baia Mare în fiecare an și de fiecare dată în perioada sărbătorilor pascale. Ca de fiecare dată, s-au bucurat de prezența și darurile lor nu doar maltezii, ci și vârstnicii de la Centrul pentru persoane vârstnice din Baia Sprie și alți parteneri vechi ai SAMR Baia Mare.