Prim Ajutor în comunitate

Baia Mare – Capitala Tineretului din România

Anul 2018 a adus orașului Baia Mare titlul de capitală culturală a tineretului din România, ocazie cu care în municipiul nostru s-au desfășurat o serie întreagă de evenimente dedicate tinerilor. Ne mândrim cu acest lucru și mai ales cu faptul că SAMR Baia Mare a fost principalul partener medical în acest proiect. Misiunea noastră a fost una de mare amploare, deoarece a trebuit să asigurăm primul ajutor premedical la fiecare eveniment organizat cu această ocazie. Tot în cadrul acestui eveniment tinerii maltezi au fost formatori în materie de prim-ajutor pentru ceilalți tineri și copiii băimăreni.

Sărbătoarea Castanelor
(Baia Mare, 5-7 octombrie 2018)

Sărbătoarea Castanelor 2018 i-a adus din nou în prim-plan pe voluntarii SAMR Baia Mare care au fost parteneri medicali principali ai autorităților locale. Astfel că în perioada 5-7 octombrie 2018 am fost prezenți cu cort de prim ajutor în toate punctele din oraș în care s-au organizat spectacole. Zeci de participanți au solicitat intervenția voluntarilor specializați în acordarea primului ajutor premedical. Misiunea nu a fost ușoară din cauza numărului mare de participanți, de ordinul zecilor de mii. Însă cu multa muncă și dedicație, am reușit să ducem la bun sfârșit fiecare caz ce a ajuns pe mâinile noastre.

Főtér Fesztivál – Zilele maghiare băimărene
(Baia Mare, 13 - 16 septembrie 2018)

Un alt eveniment care de mare amploare în Baia Mare se numește Főtér Fesztivál şi s-a desfăşurat la mijlocul lui septembrie. Festivalul se organizează în fiecare an ( din 2006 ) în Centrul Vechi al orașului, la eveniment participând nu doar tinerii maghiari, ci întreg orașul, indiferent de vârstă sau etnie. Prin urmare, maltezii băimăreni sunt mereu solicitați să vegheze la sănătatea participanților și ne face mereu plăcere să fim de folos în asemenea momente.

În decursul anului, voluntarii maltezi s-au implicat în multe alte evenimente care necesitau acordarea primului-ajutor.

Prețuim femeia – concert Ștefan Bănică Jr. și Holograf
(Baia Mare, 9 martie 2018)

Ziua copilului la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie
(Baia Sprie, 31 mai 2018)

Ziua copilului
(Baia Mare, 2-3 iunie 2018)

Hramul Mănăstirii Bârsana
(Bârsana, Maramureș, 30 iunie 2018)

Zilele orașului Baia Sprie
(Baia Sprie, 17 august 2018)

Zilele Sfântului Ștefan – Catedrala Romano-Catolică Sfânta Treime
(Baia Mare, 19 august 2018)

Maratonul Fitness Gymgees – Capitala Tineretului
(Baia Mare, 2 septembrie 2018)

Promovăm sănătatea, nu poluarea
(Baia Sprie, 13 octombrie 2018)

O zi plină de suspans pentru elevii Colegiului Tehnic de Transporturi Auto din Baia Sprie. În ciuda timpului neprietenos, rece şi ploios, elevii liceului s-au strâns în curtea şcolii, cu mic cu mare, pentru a promova sănătatea nu poluarea prin mersul pe bicicletă. Sub stricta atenţie a echipajului de poliţie din Baia Sprie, elevii au parcurs oraşul de-a lungul drumului naţional care îl străbate. Cei mici ( elevii claselor 0 – IV ) au rămas în parcul din mijlocul oraşului unde s-a pregătit pentru ei un traseu cu obstacole pentru nivelul lor, iar cei mari au continuat traseul în urma maşinii de poliţie.

Maltezii au vegheat asupra deplasării în siguranţă a copiilor urmându-i în de-aproape tinerii ciclişti. Un al doilea echipaj de prim ajutor a fost alături de cei mici pe traseul cu obstacole. Pentru ca fiecare participant să fie echipat regulamentar şi protejat, maltezii au dus echipament de protecţie care a fost purtat de ciclişti în mod obligatoriu.

Iarna băimăreană
(Baia Mare, decembrie 2018)

Finalul anului 2018 (în perioada 30.11-16.12.2018) a adus băimărenilor o nouă serie de spectacole, sub egida „Iarna Băimăreană”. Evenimentul a marcat sărbătorile de iarnă în orașul de pe malul Săsarului, ocazie cu care maltezii băimăreni au fost prezenți în mijlocul mulțimii cu punct de prim-ajutor și înarmați cu experiența lucrului bine făcut. Zilnic, în atenția noastră au trecut zeci de băimăreni care s-au bucurat că au la cine apela rapid pentru dureri, luxații sau probleme de sănătate mai grave.