Oameni de suflet ai maltezilor

Donaţii din suflet pentru suflete

De-a lungul timpului, maltezii din Baia Mare au adunat o bază de date consistentă cu familii nevoiașe de pe raza județului Maramureș. De aceste familii avem grijă mereu, ca să nu le lipsească alimente, produse de curățenie și de îngrijire personală, haine sau încălțăminte. În preajma sărbătorilor Pascale și ale celor de iarnă, dar și cu multe alte ocazii, facem pachete și le livrăm personal către aceste familii care se luptă cu vicisitudinile vieții.

Copiii din aceste familii primesc pachete cu dulciuri și rechizite cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, la începerea noului an școlar și de sărbătorile religioase cele mai importante. Toate aceste daruri sunt posibile datorită donațiilor făcute de oameni cu suflet mare și, mai ales, datorită sprijinului consistent al maltezilor din Germania, care ne vizitează în fiecare an și ne sprijină eforturile necontenit.

Oamenii noștri de suflet sunt și „bunicii” de la Centrul pentru persoane vârstnice din Baia Sprie, instituție cu care SAMR Baia Mare are o colaborare îndelungată. Primul Mărțișor îl primesc de la cea mai tânără grupă a Tineretului Maltez. Copiii voluntari confecționează mărțișoare pe care le oferă cu mult drag bunicelor.

În perioada sărbătorilor Pascale din acest an, vârstnicii au fost vizitați și de partenerii noștri germani din Warendorf care, alături de tinerii maltezi băimăreni, le-au oferit pachete cu produse de îngrijire personală, cozonaci și ouă roșii.

Seria activităților la Căminul de Vârstnici este continuată de tinerii maltezi cu ocazia zilei de 1 Mai. Aceasta este o sărbătoare pe care Tineretul Maltez alege să o înceapă de acolo, prăjind mici pentru bunici, astfel încât aceștia să simtă sărbătoarea așa cum o petreceau altă dată, în sânul familiei sau alături de cei dragi lor. Și primul colind al tinerilor maltezi se îndreaptă tot către persoanele asistate ale Căminului de Pensionari din Baia Sprie. În ajunul Crăciunului, voluntarii le oferă un mic recital de colinde și cadouri.

O altă categorie pe care o includem în oamenii de suflet ai maltezilor din Baia Mare sunt copiii cu nevoi speciale din cadrul Școlii pentru Copii cu Deficiențe nr. 2 din Baia Mare. Tineretul maltez desfășoară aici programe săptămânale, care includ activități socio-educative și jocuri specifice vârstei lor.

Ziua Internațională a Săracilor

Ziua de 18 noiembrie nu a trecut ca o zi oarecare din calendar pentru voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare. Membri seniori și voluntarii din aripa tânără au marcat această zi printr-o activitate de suflet. La ora prânzului, voluntarii SAMR au ieșit în întâmpinarea nevoiașilor din Baia Mare cu un mic pachet alimentar constând în dulciuri și fructe. Beneficiarii au fost 150 de persoane aflate în evidența Cantinei de Ajutor Social din Baia Mare. La ora cinei, au împărțit pachete rezidenților Centrului Social Multifuncțional tip Azil de Noapte din Baia Mare. E vorba de peste 50 de persoane, care s-au bucurat ca niște copii de atenția primită.