Situație de urgență (SARS-CoV-2)

Voluntarii Serviciului Maltez din Baia Mare, încrezatori în valorile acțiunilor de binefacere, continuă activitățile de susținere și ajutorare a persoanelor nevoiașe și defavorizate.

Distribuţie pachete cu materiale de dezinfecţie pentru familii nevoiaşe

SAMR Baia Mare a desfăşurat în luna iulie o campanie de distribuţie de materiale de protecţie către familiile cu situaţie materială precară aflate în evidenţă. Conţinutul pachetelor a fost gândit în aşa fel încât materialele de protecţie să fie eficiente în perioada de pandemie. Materialele achiziţionate au inclus produse de protecţie sanitară, dezinfectante şi produse de igienă corporală.

Distribuție pachete cu materiale de protecție

În această perioadă, un numar de 23 de voluntari ai Serviciului de Ajutor Maltez din Baia Mare, alături de voluntari ai Crucii Roșii, echipele Salvamont Maramureș și reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, au participat la acțiunile de pregătire și distribuire de pachete cu materiale de protecție și dezinfecție pe întreg cuprinsul județului Maramureș.

Un număr de 35.000 de pachete cu materiale de protecție au fost distribuite persoanelor vulnerabile din județul Maramureș. Fiecare astfel de pachet conține măști, mănuși, dezinfectanți, dar și produse pentru igiena personală, beneficiarii acestui proiect fiind persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani, persoanele care beneficiază de ajutor social, persoanele cu venituri reduse, persoanele cu dizabilități sau însoțitori ai acestora, precum și alte categorii de persoane defavorizate.

Donații materiale și echipamente

Voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez Baia Mare au colectat și distribuit donații către autoritățile statului si către persoane defavorizate din județul Maramureș.

Ajutor pentru sărmani, în spirit creștin

În stări speciale, precum starea de urgență, oamenii devin mai empatici, mai solidari. Starea de urgență a deschis o nouă perspectivă și pentru organizațiile neguvernamentale, căci au realizat mai mult ca niciodată importanța cooperării la nivel local. Așa s-a întâmplat că patru ONG-uri din municipiul Baia Mare: Fundația de Voluntari Somaschi, Asociația Umanitară „Sf. Ursula”, Serviciul de Ajutor Maltez în România – sucursala Baia Mare și Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare și-au unit forțele pentru a oferi un ajutor necesar beneficiarilor lor care trăiesc în condiții grele. Cei patru parteneri au solicitat sprijinul Direcției de Asistență Socială Baia Mare în derularea acțiunii, sprijin pe care l-au și obținut.

ONG-urile implicate în acțiune au beneficiari copii și familii pentru care de la instalarea stării de urgență, în vederea limitării răspândirii pandemiei, ei nu au mai avut posibilitatea să ofere servicii sociale. Pe lângă activitățile educative, o parte din aceste ONG-uri asigură și hrană pentru preșcolarii și școlarii care frecventează centrele lor, ceea ce nu se mai întâmplă de o lună și jumătate. Organizațiile au căutat soluții pentru a fi alături de beneficiarii lor și în această perioadă dificilă.

Acțiunea de joi a fost o premieră în ceea ce privește colaborarea dintre cele patru ONG-uri și Direcția de Asistență Socială Baia Mare, o premieră reușită, un început pentru noi acțiuni care vor contribui la ajutorarea băimărenilor aflați în nevoie.

Instalare cort pentru triaj

Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare a fost solicitat de către Centrul de Dializă B.Braun în vederea instalării unui cort pentru triajul preliminar al pacienților.