Intervenţii în situaţii de urgenţă

Proiectul Franco – Român “ASISTENŢA VOLUNTARILOR ACORDATĂ POPULAŢIEI AFECTATĂ DE O CATASTROFĂ – AVAPAC”

În ianuarie a avut loc la Târgu Mureş o şedinţă de lucru în cadrul proiectului Franco-Român demarat anul trecut. Au participat reprezentanţii Societăţii Franceze de Medicină de Catastrofă, Crucii Roşii Franceze, Ordinului Suveran de Malta Francez, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ISU Mureş, SMURD Mureş, Crucii Roşie Române şi nu în ultimul rând, reprezentanţii SAMR.

În urma discuţiilor s-au stabilit necesitatea pregătirii personalului DSU şi voluntarilor din cadrul Fundaţiei Pentru SMURD, Crucii Roşii Române şi SAMR, pentru a putea face funcţional un centru de asistenţă psiho-socială în situaţii de criză majoră. În acest sens urmează organizarea unor cursuri ţinute de specialişti francezi.

Atac armat – simulare
(Târgu Mureş, 13 martie 2020)

În 13 martie a avut loc la Târgu Mureş o simulare a unui atac armat cu aproape 50 de victime la Sala Polivalentă, tratat din perspectiva relaţiei comandant operaţiuni de salvare – director de salvări medicale (COS-DSM). Acesta a fost scenariul unui exerciţiu complex în premieră în România, ultimul din seminarul de pregătire organizat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi susţinut de experţi francezi. Reprezentanţi ai SAMR au participat la acest exerciţiu în calitate de observatori, la invitaţia partenerilor francezi.