Iniţiative educative

Tabără de Karting

Voluntarii SAMR BM au participat în ultimii doi ani la Tabăra de Karting organizată de XPO Racing cu un curs de prim ajutor și discuții despre importanța pregătirii psihologice în concursurile de karting prin gestionarea emoțiilor. Copiii participanți la această tabără au prezentat un interes deosebit pentru aceste activități drept urmare dintr-o activitate ocazională s-a transformat în una permanentă. Maltezii au activat de două ori pe săptămână pe toată perioada desfășurării taberei.

Schimb de experienţă cu Clubul Martial Arts Dojo Baia Mare

Datorită faptului că printre voluntarii tineretului maltez din Baia Mare se numără şi membri ai clubului de Taekwo-do Martial Arts Dojo, la invitaţia lor, tinerii au făcut un antrenament comun de Taekwon-do la sala de sport.

Scopul acestei activităţi a fost trezirea interesului pentru mişcare şi sport a tinerilor şi dezvăluirea câtorva dintre secretele artelor marţiale. Acest sport ajută tinerii în creşterea încrederii în sine, îi învaţă ce este disciplina, concentrarea, perseverenţa, curajul. Le dezvoltă calităţile motrice şi condiţia fizică. Este un alt mod de a socializa. Toate aceste calităţi sunt importante în munca voluntară depusă de tinerii maltezi.

Spune NU drogurilor !!!

SAMR Baia Mare a continuat proiectul referitor la consumul de substanţe psihoactive în rândul tinerilor prin întâlniri desfăşurate în şcolile din Maramureş şi la sediul maltez din Baia Mare, sub diverse tematici: Adevărul despre droguri, Drogul şi violenţa în familie, Alcoolul şi tutunul sunt şi ele droguri, Dependenţa şi efectele ei.

Scopul acestor activităţi este informarea corectă a tinerilor despre ce înseamnă drogurile, cum acţionează asupra organismului şi despre pericolul pe care îl reprezintă. Au participat de fiecare dată un număr semnificativ de tineri, preocupaţi de această problemă a zilelor noastre. Activităţile au avut şi rezultate palpabile, mai mulţi tineri apelând la ajutor de specialitate.

Top Market – Curs de prim ajutor de bază

În cursul lunii februarie, formatorii din cadrul Serviciului de Ajutor Maltez din Baia Mare au susţinut un curs de prim ajutor de bază pentru angajaţii Top Market. Cursul a constat în prezentarea modulului teoretic, urmat de modulul practic unde cursanţii au executat manevrele de prim ajutor sub atenta îndrumare a formatorilor. Cursul s-a finalizat printr-un examen de absolvire, trecut cu brio de către participanţi.