Maltezi pentru Educație

Primele echipamente de tehnică de calcul au ajuns la elevii din Maramureş

Demararea proiectul a început cu bine, Serviciul Maltez având parte de o serie de donaţii importante, constând în laptop-uri, tablete, desktop-uri, tastaturi, mouse-uri şi monitoare. După curăţarea şi reinstalarea lor cu cele necesare elevilor pentru participarea la şcoala online, acestea au fost ditribuite. Până în momentul de faţă au fost donate un număr de 17 aparate de tehnică de calcul, ajutând cu acestea un număr considerabil de 30 de elevi din diferite nivele de învăţământ. Majoritatea elevilor au fost foarte încântaţi şi rezultatele sunt vizibile, aceştia devenind activi în şcoala online prin predarea de teme, mai mult, prin recuperarea celor rămase în urmă.

Școala trebuie să continue și pentru copiii nevoiași

Dăm startul unei noi campanii umanitare și știm că printre voi sunt mulți oameni cu suflet generos, care abia așteaptă să ajute.

Vrem să oferim copiilor din județul nostru șanse egale la educație, așa cum se arată în Constituția României. Peste 6.700 de elevi din Maramureș nu au însă nicio perspectivă de a-și continua studiile, pentru că nu au echipamentul necesar continuării școlii în format online. 

Împreună putem reuși să aducem lumina cunoașterii în mii de case și bucuria descoperirii în ochii acestor elevi care vor să participe la ore, dar nu pot.

Cum poți ajuta?

Ai o tabletă, un laptop sau un calculator în stare bună de funcționare, dar pe care nu le mai folosești sau de care te poți lipsi? Dă-ne un semn și venim noi să-l luăm. Apoi îl vom pune la punct (dacă e cazul) și-l vom livra copiilor despre care știm că au nevoie urgentă de el.

Cine poate contribui? 

Orice persoană fizică sau juridică. Zeci de echipamente electronice sunt casate anual în companiile din România. Anul acesta, tabletele, laptopurile sau calculatoarele pot, însă, ajunge pe masa de lucru a elevilor din Maramureș.

Ce poți dona?

Orice laptop, tabletă sau calculator FUNCȚIONAL cu o vechime de cel mult 10 ani poate fi prea vechi pentru tine, dar este ideal pentru un elev.

De câte gadget-uri e nevoie și unde vor ajunge?

În prima etapă a proiectului, ne propunem să strângem 150 de calculatoare, tablete sau laptopuri. Acestea vor ajunge în toate satele, comunele și orașele din județ. Am pornit deja munca de cercetare, alături de voluntarii noștri, astfel că am identificat deja zeci de elevi care au nevoie urgentă de aceste echipamente. Vrem să ne asigurăm că toți cei circa 6.700 de copii despre care au vorbit autoritățile au tot ceea ce le trebuie pentru a-și continua școala cât de repede. Așadar, nu vom face stoc, ci vom distribui donațiile voastre pe măsură ce ele ajung la noi. Și pentru că avem și foarte mulți profesori care nu au deloc un calculator pentru a lua legătura cu elevii lor, ne gândim la extinderea proiectului astfel încât să-i includă și pe dascăli.

Nu poți dona, dar vrei să ajuți?

Orice recomandare, distribuire sau vorbă bună ne este de folos. 
Vorbește cu vecinii sau prietenii tăi să se implice! 
Convinge-l pe șeful de la compania unde lucrezi ca anul acesta calculatoarele vechi să fie donate în proiectul „Maltezi pentru Educație”!
Distribuie postările legate de campania noastră educațională și vei contribui și tu la digitalizarea elevilor din Maramureș!

Implică-te! #Împreună ducem lumina cunoașterii în fiecare casă din Maramureș!

* Află mai multe detalii despre campania „Maltezi pentru Educație” și despre voluntarii maltezi din Baia Mare, de pe www.maltezbm.ro sau Facebook

Îți mulțumim că ne ești alături!