Păstrarea credinței și ajutorarea nevoiașilor

Voluntarii Serviciului Maltez din Baia Mare, încrezatori în valorile acțiunilor de binefacere, continuă activitățile de susținere și ajutorare a persoanelor nevoiașe și defavorizate.

În această perioadă, un numar de 23 de voluntari ai Serviciului de Ajutor Maltez din Baia Mare, alături de voluntari ai Crucii Rosii, echipele Salvamont Maramures și reprezentanți ai Consiliului Judetean Maramureș, au participat la acțiunile de pregătire și distribuire de pachete cu materiale de protecție și dezinfecție pe întreg cuprinsul județului Maramureș.

Un număr de 35.000 de pachete cu materiale de protecție au fost distribuite persoanelor vulnerabile din județul Maramureș. Fiecare astfel de pachet cuprinde câteva măști, mănuși, dezinfectanți, dar și produse pentru igiena personală, beneficiarii acestui proiect fiind persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani, persoanele care beneficiază de ajutor social, persoanele cu venituri reduse, persoanele cu dizabilități sau însoțitori ai acestora, precum și alte categorii de persoane defavorizate.

Măștile devin obligatorii

Începând de luni, 6 aprilie, toate persoanele aflate în carantină în județul Maramureș vor fi testate (prin efectuarea de teste rapide – serologice) pentru evaluarea riscului epidemiologic de infectare cu noul coronavirus, imediat după expirarea termenului minim de 14 zile de carantinare. 

Fondurile necesare achiziționării testelor rapide vor fi asigurate de către Consiliul Județean Maramureș, din Fondul de Rezervă al județului. Testele vor fi puse la dispoziția administrațiilor locale pe a căror rază teritorială se află centrele de carantină instituționalizată din Maramureș. Procedura de testare va fi realizată de către voluntarii de la Serviciu de Ajutor Maltez in Romania și cei de la Crucea Rosie, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție personală și dotarea acestora cu echipament de protecție corespunzător.

Extras de presa:
Axa News Maramures
Actual MM

Prolog

A mai trecut un an de vise împlinite, de greutăți depășite împreună, de gânduri și bucurii împărtășite cu cei dragi nouă. A fost anul în care, mai mult ca niciodată, am reușit să conturăm vizibil misiunea pe care ne-am asumat-o ca voluntari maltezi — aceea de a face bine prin toate pârghiile pe care le avem la îndemână: spiritual, educațional, social și medical. Și, în mod paradoxal, ajutându-i pe ceilalți, și noi  ne-am întărit sufletul, mintea și trupul.

Prin fiecare proiect pe care l-am inițiat sau continuat, prin fiecare nou copil pe care ni l-am apropiat, prin fiecare vârstnic pe care l-am mângâiat și prin fiece familie pe care am ajutat-o să vadă din nou lumina speranței, ne-am demonstrat că misiunea noastră merită a fi perpetuată, că energia noastră poate inspira pe alții și că implicarea noastră schimbă vieți.

Tocmai de aceea, ne bucurăm de fiecare dată când constatăm că familia malteză din Baia Mare și din România sporește ca număr și ca forță. Că noi și noi generații de copii îmbracă echipamentul maltez și se aliază în facerea de bine. Și ne bucurăm că generația de seniori a maltezilor nu-și pierde credința și energia, că rămâne fidelă cauzei malteze și că reușește de minune să-și împartă chibzuința și experiența fiecărui nou voluntar în parte.

Privind în spate cu mândrie, vă chem să privim și spre viitor cu demnitate și putere, pentru că „Demnitatea în sine se câştigă doar prin muncă”, după cum înțelept a așezat în cuvinte Papa Francisc.

Prof. Erika László,
Coordonator SAMR Baia Mare