Păstrarea credinţei …

În luna aprilie, maltezii băimăreni s-au bucurat de vizita partenerilor maltezi din Warendorf, Germania, dar si de unul dintre evenimentele de suflet ale voluntarilor SAMR. Este vorba despre „Calea Crucii”, pelerinaj cu o înaltă încărcătură spirituală, care le-a călăuzit paşii către Mănăstirea Sfânta Maria din Baia Mare, unde sau rugat pentru învingerea binelui şi au primit îndrumare spirituală de la feţele bisericeşti. Ca de obicei, maltezii au fost conduşi de îndrumătorul spiritual al SAMR, protopopul Román János, preotul Bisericii Romano – Catolice „Sfânta Treime” din Baia Mare.

În iulie, pe de altă parte, toţi voluntarii maltezi din România
s-au reunit la pelerinajul anual de la Şumuleu Ciuc. La acest important eveniment spiritual, voluntarii maltezi s-au întărit sufleteşte şi s-au rugat pentru sănătatea tuturor celor năpăstuiţi, faţă de care şi-au luat angajamentul să-i ajute.

Ziua de 20 august i-a găsit pe maltezii tineri şi seniori la Biserica Romano – Catolică „Sfânta Treime” din Baia Mare, unde s-au rugat şi s-au recules, alşturi de zeci de credincioşi, de Ziua Sfântului Ştefan.